Waarom lid worden van het NVECP

De geestelijke gezondheidszorg in Nederland verandert in een snel tempo. Tien jaar geleden leek het ECP een plaats te veroveren in de reguliere GGZ, maar door de invoering van het nieuwe zorgstelsel werd dat een aantal jaar later weer teruggedraaid. Eisen aan zorgverleners in het complementaire veld worden steeds hoger (denk aan de invoering van de Wkkgz, PSBK, Wtza, …) waardoor het onderscheid tussen ECP-therapeuten en HBO opgeleide psychosociaal therapeuten lijkt af te nemen. 

Door hun specifieke psychotherapeutische opleiding tot ECP therapeut voldoen zij ruimschoots aan de steeds strengere eisen en beschikken ze over de juiste competenties voor het bieden van kwalitatief goede psychotherapeutische zorg. Dat is precies waar het NVECP en haar leden voor staan en gaan: het zichtbaar maken van het ECP als kwaliteitskeurmerk voor psychotherapie in Nederland. Het NVECP profileert zich als kwaliteitsregister voor psychotherapie zoals dat door de Europese Associatie voor psychotherapie (EAP) wordt uitgedragen.

Het NVECP heeft als vereniging een platte organisatiestructuur zonder tussenlagen en vindt het belangrijk om voor zoveel mogelijk ECP-therapeuten een plek te zijn waar men elkaar ontmoet, van elkaar leert en waar bijscholing door middel van workshops en webinars bijdraagt aan de kwaliteit van onze therapeuten.

Waarom lid worden NVECP

Word nu lid!

Door gegevens achter te laten op ons formulier, kun je het lidmaatschap aanvragen. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voordelen lidmaatschap